Siirry sisältöön
Jousiammuntakisa
Hinta sisältää 1 henkilön.

Kauppias

Luonto-osuuskunta Willimieli – Nature cooperative Wildmindinfo@willimieli.fi045 145 0415Y-tunnus:2721102-7Kauppiaan ehdot

Ohjattu jousiammuntakisa voidaan järjestää ympäri vuoden vaikka kesämökillä tai firman bilepaikan pihalla! Noin 1–1,5 tuntia kestävä aktiviteetti soveltuu liki kaiken ikäisille osallistujille noin 10–12 ikävuodesta ylöspäin. Kisassa ammutaan helppokäyttöisillä 20 paunan vastakaarijousilla ja hiilikuitunuolilla. Kisassa osallistujat jaetaan 2 joukkueeseen, jotka ampuvat kahteen 60 sentin tauluun.

Ennen kisaa opas esittelee lyhyesti jousiammunnan historiaa ja jousi- ja nuolitermistöä sekä perehdyttää osallistujat oikeaan ammuntatekniikkaan. Kilpailu alkaa harjoituskierroksella, jossa otetaan tuntumaa jouseen ja nuoliin. Kilpailu aloitetaan 10 metrin matkalla, ja joukkueiden paremmuus voidaan ratkoa siirtymällä 18 metrin etäisyydelle, joka on lyhin virallinen matka jousiammuntakisoissa. Kilpailukierroksia voidaan osallistujien halukkuuden mukaan käydä useita, ja kisan jälkeen voidaan jatkaa vapaata ammuntaa.

Suositeltu ryhmäkoko jousiammuntakisassa on 4–16 osallistujaa, jolloin ampujia on 2–8 per joukkue. Jos osallistujia on enemmän, voidaan 16 osallistujan ryhmille pitää useita kisakokonaisuuksia.